loader image

Transport

OUG nr.8/18.02.2021, publicată în M.Of. nr.168/18.02.2021 privind unele măsuri fiscal-bugetare și pentru modificarea și completarea unor acte normative, art.VI, pct.2 stipulează la art.VI următoarele:

  • Articolul VI Legea Educatiei Naționale 1/2011 publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 18 din 10 ianuarie 2011, cu modificările și completările ulterioare, se modifică după cum urmează: La articolul 205, alineatul (2) va avea următorul cuprins:
  • (2) Studenții înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență, în instituțiile de învățământ superior acreditate, în vârstă de până la 26 de ani, beneficiază de tarif redus cu 50% pe mijloacele de transport local în comun, transportul intern auto, cu metroul, precum și pentru transportul intern feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a și naval, pe tot parcursul anului calendaristic. Studenții orfani sau proveniți din casele de copii beneficiază de gratuitate pentru aceste categorii de transport.

Comunicate ale CFR călători/2021:
https://www.cfrcalatori.ro/comunicate/in-atentia-studentilor/

Reduceri pentru elevi și studenți

Abonament CTP de tip student

În anul universitar 2020-2021, Compania de Transport Public Iași nu va mai elibera carduri ElstudIS pentru studenții din anul I licență,masterat și doctorat. Pentru mai multe detalii accesați linkul următor https://campus.tuiasi.ro/abonament-ratp-student/