loader image

Transport

H.G. privind acodarea facilitatilor de transport intern feroviar

OUG nr.8/18.02.2021, publicată în M.Of. nr.168/18.02.2021 privind unele măsuri fiscal-bugetare și pentru modificarea și completarea unor acte normative, art.VI, pct.2 stipulează la art.VI următoarele:

  • Articolul VI Legea Educatiei Naționale 1/2011 publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 18 din 10 ianuarie 2011, cu modificările și completările ulterioare, se modifică după cum urmează: La articolul 205, alineatul (2) va avea următorul cuprins:
  • (2) Studenții înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență, în instituțiile de învățământ superior acreditate, în vârstă de până la 26 de ani, beneficiază de tarif redus cu 50% pe mijloacele de transport local în comun, transportul intern auto, cu metroul, precum și pentru transportul intern feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a și naval, pe tot parcursul anului calendaristic. Studenții orfani sau proveniți din casele de copii beneficiază de gratuitate pentru aceste categorii de transport.

Comunicate ale CFR călători/2021:
https://www.cfrcalatori.ro/comunicate/in-atentia-studentilor/

Reduceri pentru elevi și studenți

Abonament CTP de tip student

Începând cu data de 15.10.2021, studenții de până în 26 de ani, pentru a beneficia de abonamente C.T.P. pentru anul universitar 2021 – 2022 vor trebui sa-și reactualizeze datele în aplicația mobilă a C.T.P., astfel:

1. se vor reconecta la APLICAŢIA MOBILĂ 24PAY, 
2. vor alege Universitatea „Tehnică Gheorghe” Asachi din Iași
3. vor introduce codul aferent facultății și numărul matricol corespunzător – personal (pentru studenții deja existenți)
 4. vor deschide un cont în această aplicație (studenții noi)
și vor introduce codul aferent facultății și numărul matricol corespunzător -personal
5. vor urma pașii indicați de aplicație, pentru introducerea noului cod generat.
Reînrolarea în aplicație este foarte importantă pentru a putea achiziționa abonamentul tip student.
Detalii și la http://www.sctpiasi.ro/tarife/24paystudenti

Exemplu: Toți studenții :

Facultății de Știința și Ingineria Materialelor vor avea codul de forma: SIM_XXX…